{ "title": "Avuç İçi Deri Soyulması", "image": "https://www.avuc.gen.tr/images/avuc-ici-deri-soyulmasi.jpg", "date": "20.01.2024 11:20:09", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Avuç İçi Deri Soyulması, Deri soyulması kişileri rahatsız eden bir durumdur. Deri soyulması vücudun birçok bölgesinde görülebilir. Kol, bacak, saç derisinde görülen deri soyulması avuç içinde de görülmektedir. Avuç içinde görülen deri soyulması kişileri daha çok rahatsız etmektedir. Avuç içi deri soyulmasının nedenleri ve bitkisel tedavisi şu şekildedir;

Avuç İçi Deri Soyulması Neden Olur?

Eksfolyatif Dermatit: Eksfolyatif dermatiti ciltte deri soyulmasına neden olmaktadır. Eksfolyatif dermatit sonucu oluşan deri soyulması genellikle avuç içinde görülmektedir. Eksfolyatif dermatiti sonucu oluşan deri soyulması önce kızarıklık olarak ortaya çıkmaktadır. Belli bir süre sonra bu kızarıklık deride soyulmaya neden olmaktadır.

Netherton Sendromu: Netherton sentromu genellikle vücutta pullanmaya ve avuç için de deri soyulmalarına neden olmaktadır.

Kawasaki Hastalığı: Kawasaki hastalığı beş yaşındaki çocuklarda görülmektedir. Bu hastalık ciltte ve deri de soyulmalara neden olmaktadır. Kore ve Japonya görülen bu hastalığın neden olduğu deri soyulması avuç içinde çok sık rastlanmaktadır.

Kullanılan İlaçlar: Farklı hastalıklar için kullanılan birçok kimyasal ilacın birçok yan etkisi bulunmaktadır. Özellikle kemoterapi sürecinde kullanılan ve oral yolla alınan A vitamini deri soyulmasına ve özellikle avuç içi deri soyulmasına neden olmaktadır.

Güneş Yanığı: Güneş ışınları vücudumuz için gerekli olan D vitamini sağlarken uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak hiç beklenmedik olumsuz durumlara da neden olabilmektedir. Özellikle cilt soyulmalarının nedeninde güneş yanıkları bulunmaktadır. Güneş yanığı uzun süre güneşte kalmanın sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Güneş yanığı sonucu oluşan deri soyulma avuç içinde de görülmektedir.

Aşırı Terleme: Yaz aylarında çok sık görülmektedir. Terlemenin nedeni sadece sıcaklık seviyesinin artması değildir. Çeşitli psikolojik durumlar, stres, spor da vücutta terlemeye neden olmaktadır. Böyle durumlar genellikle avuç içinde hissedilmektedir. Avuç içinde oluşan ter damlacıkları avuç içi deri soyulmasına neden olmaktadır. Çünkü uzun süre avuç içinde biriken ter avuç içinde nem oranını artırır. Bunun için uzun süreli eldiven kullanmaktan ve avuçlarınızı sürekli birleştirmekten kaçının.

Cilt Kuruluğu: Birçok kişinin şikâyet ettiği durumdur. Cilt kuruluğunun birçok sebebi bulunmaktadır. Kullanılan ilaçlar, güneş ışınları, hava koşullarının neden olduğu cilt kuruluğu bazı olumsuz durumların yaşanmasın da neden olmaktadır. Cilt kuruluğu cildin kırışmasına ve çatlamasına neden olur. Bunların yanı sıra cilt kuruluğu deri soyulmasına da neden olmaktadır.

Mantar Enfeksiyonu: Mantar birçok kişinin korkulu rüyasıdır. Mantar enfeksiyonu vücudun farklı bölgelerinde görülebilir. Mantar enfeksiyonu sonucu ciltte deri soyulması yaşanır. Uzun süre yaşanan mantar enfeksiyonu belli bir süre sonra egzamaya dönüşmektedir. Mantar enfeksiyonu avuç içinde de görülür. Avuç içi oluşan mantar enfeksiyonu deride soyulmaya neden olur.

Sedef Hastalığı: Sedef hastalığı kısa süren bir rahatsızlık değildir. Sedef hastalığı ciltte kuruluğa neden olmaktadır. Cilt kuruluğu sonucunda vücutta pullanmaya ve deride soyulmaya neden olmaktadır. Sedef hastalığı avuç içi deri soyulmasına da neden olur. Psikolojik durum, stres, soğuk hava koşulları sedef hastalığını tetiklemektedir.

Avuç İçi Deri Soyulmasının Bitkisel Tedavisi Nasıl Yapılır?

Salatalık: Avuç içi deri soyulması için salatalık çok faydalıdır. Avuç içi deri soyulmasını tedavi etmek için salatalığı robottan geçirin. Püre haline getirdiğiniz salatalığı avuç içinize krem gibi sürün. Salatalık avuç içi derinizi besleyerek cildi tazeleyecektir. Salatalık özellikle kuru cildin neden olduğu avuç içi deri soyulmasına iyi gelecektir. Çünkü salatalık cildi nemlendirir.

Nane: Nane cilt hastalıkları tedavisinde kullanılan bir bitkidir. Özellikle nane yağı cildi sakinleştirir ve nemlendirir. Nane yağı cilt kuruluğuna iyi gelir. Nane özellikle egzama için kullanılacak bitkilerin başında gelmektedir. Egzama ya da cilt kuruluğundan dolayı oluşan avuç içi deri soyulması mutlaka nane ya da nane yağı kullanın. Özellikle akşamları avuç içine masaj yaparak nane yağı sürün. Belli bir süre kullandıktan sonra olumlu sonuç elde edeceksiniz.

Aloe Vera: Aloe vera özellikle güneş yanığı sonucu oluşan avuç içi deri soyulmasına iyi gelmektedir. Aloe bitkisi doğrudan kullanılabileceği gibi jel halini de kullanabilirsiniz. Avuç içi deri soyulması için kullanacağınız aloe vera jelini günde 2-3 kez kullanabilirsiniz.

Doğal Nemlendirici Maske: Avuç içi deri soyulması için evde doğal maske hazırlayabilirsiniz. Hem kullanılan kimyasal ilaçların yan etkisinde de kurtulmuş olacaksınız. Doğal nemlendirici için bir kabın içerisine belli miktarlarda bal, zerdeçal, nane yağı, salatalık püresi ve zeytinyağını karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı masaj yaparak avuç içinize yayın. Bu karışımı ortalama 20 dakika avuç içinde bekletin. Bekleme süresi bittikten sonra ılık bir su ile avuç içinizi yıkayın ve kurulayın. Bu maske cildin nem oranını artıracak ve avuç içi deri soyulmasına engel olacaktır.
" } ] }